ERZURUM / YAKUTİYE - Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi

Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi

Adres
ÜNİVERSİTE MAH. ÇAT YOLU CAD. ERZURUM YAKUTIYE GÜZEL SANATLAR LISESI BLOK NO: 6 İÇ KAPI NO: Z01 YAKUTİYE / ERZURUM
Vizyon
Sanatta öznelden hareketle özgürce özgünü yakalamak vizyonumuzdur. Farklıyız Farkındayız.
Misyon
Toplumun kalkınmasında sanatsal kalkınma ihtiyacını ortaya çıkarıp bu ihtiyaca cevap verecek; aldığı eğitim ve donanımla bulunduğu ortamda kültür bir ataşesi olabilecek bireyler yetiştirmek için; tüm paydaşlarını seferber ederek güzel sanatlar alanında eğitim almak isteyen öğrencilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayarak, yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamaktır.
Başarılar
2012 – 2013 eğitim öğretim yılı okulumuz Erzurum güzel sanatlar lisesi üniversite sınavlarına giren kazanan ve fakültelere yerleştirilen öğrencilerimize ilişkin rakamlar aşağıdadır. 12 müzik sınıfı mezun olan öğrenci sayısı 27 , ygs’ye giren öğrenci sayısı 27 , kazanan öğrenci sayısı 24 , çeşitli fakültelere yerleşen öğrenci sayısı 15 kişi . 12 resim sınıfı mezun olan öğrenci sayısı 24 , ygs’ye giren öğrenci sayısı 24 , kazanan öğrenci sayısı 20 , çeşitli fakültelere yerleşen öğrenci sayısı 17 kişi.
Öğretim Şekli :Orta Öğretim, Proje, Normal öğretim
Ders Başlama Saati : 08:20 Ders Bitiş Saati : 16:10
Doğalgaz Kalorifer
Şehir içi belediye ve özel otobüs işletmelerince yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yakutiye ilçesi merkez ilçe olup şehir merkezine uzaklık dolmuşla yaklaşık 15 dk´dır.
İl merkezine olan uzaklık yaklaşık 2 km´dir.
Kütüphaneyi Sıfır Atık Kütüphanesi olarak kullanmaktayız.